Održan drugi Miele Kichen Experience

SHARE

Miele Kitchen Experience, interaktivno kuvanje donelo nam je duženje sa osnivačem koncepta New Balkan Cuisine i prijateljem brenda Miele, kuvarom Vanjom Puškarem. Tokom ovog susreta zajedno smo pripremali dva interesantna specijaliteta, zabavili se i saznali više o kombinovanju začinskog bilja, kuvanju na pari i malim tajnama koje proces kuvanja čine jednostavnijim.

Na našem tanjiru našli su se pileći batak u vinu i voćni crumble sa sladoledom od vanile, koje, pažljivo prateći smernice iskusnog chef-a, možete veoma lako pripremiti.

Program Miele Kitchen Experience predstavlja spoj kulinarske veštine, pravilnog kombinovanja sastojaka i pripreme hrane na vrhunskim Miele uređajima, koji svojom inovativnom tehnologijom utiču na očuvanje arome. Miele Kitchen Experience susreti namenjeni su svima koji žele da se u dobrom društvu praktično upoznaju sa mogućnostima Miele kuhinjskih uređaja.

Dodatne informacije, recepte i fotografije sa Miele Kitchen Experience časova, osim na zvaničnoj Miele web stranici, možete pratiti i na Facebook i Instagram stranicama brenda.

PILEĆI BATAK U VINU, PIRE KROMPIR

Potrebne namirnice:

pileći batak kg 1
crni luk kg 0.1
šargarepa kg 0.2
majčina dušica sveža kg 0.003
beli luk kg 0.004
lovorov list kom 2
crveno vino l 0.5
med kg 0.1
so kg 0.02
biber u zrnu (mlin) kg 0.005
brašno kg 0.050
maslac kg 0.1
paškanat kg 0.05
krompir kg 1
puter kg 0.15
neutralna pavlaka l 0.15
senf sa celim semenom slačice kg 0.030

Priprema:

Pileći batak sa koskom začiniti, uvaljati u brašno, a zatim opeći sa svih strana na zagrejanom maslacu dok ne postanu zlatno žuti. Batak izvaditi i na istom maslacu sotirati očišćeno sitno cečeno korenasto povrće. Dodati lovorov list, med, majčinu dušicu, senf. Nastaviti sa sotiranjem. Kada povrće krene da se karamelizuje dodati batak i sve naliti vinom. Kada vino provri, naliti malo vode. Prekriti papirom za pečenje i odložiti u pećnicu na 60 minuta na 160C.

Krompir skuvati u ljusci. Vreo krompir ljuštiti, dodati zagrejan puter i zagrejanu pavlaku, a potom lupati u fini krem. Po potrebi dodati so i po ukusu med.

VOĆNI CRUMBLE SA SLADOLEDOM OD VANILE

Potrebne namirnice:

jabuka kg 0.5
borovnica smrznuta kg 0.1
bundeva kg 0.2
puter kg 0.1
šećer kg 0.1
ovsane pahuljice kg 0.1
suvo grožđe kg 0.015
brađno kg 0.05
vanila sladoled kg 0.4
cimet kg 0.002
pomorandža kg 0.065

Priprema:

Jabuku oljuštiti i seći na krupne kocke. Oljuštenu bundevu seći na krupne kocke. Od ovasnih pauljica, pola količine šećera i pola količine putera i brašna umesiti masu za crumble. Raširiti na pleh na papiru za pečenje, pa uz povremeno mešanje peći 10 minuta na 180C.

Ostatak maslaca i šećera zagrejati, dodati bundevu, a nakon nekoliko minuta i jabuku. Sve lepo karamelizovati uz povremeno nalivanje sa belim vinom. Kada bundeva i jabuka omekšaju pripremiti posude za zapecanje. Rasporediti borovnicu, suvo grožđe, jabuku i bundevu. Posuti crumbleom i zapeći oko osam minuta. Prilikom serviranja služiti sladoled od vanile.