Xella (YTONG)

SHARE

Xella Group, međunarodna kompanija sa sedištem u Duisburgu (Nemačka), nakon kupovine preduzeća Kolubara Gasbeton u Vreocima 2004. godine i završetka investicionog ciklusa ugradnjom najsavremenije opreme, od 2006. godine proizvodi i prodaje najkvalitetniji građevinski materijal pod brendom YTONG.

Za tržište Srbije i  tržište regiona, to predstavlja iskorak jer je tehnologija Xelle u Srbiji istovetna sa onom u Nemačkoj. U saradnji sa izabranim partnerima, preduzeće ima razgranatu prodajnu mrežu na čitavoj teritoriji Republike Srbije i Crne Gore.

 

Sa rastućom potrebom za ispunjenjem sve zahtevnijih standarda gradnje i energetske efikasnosti, kompanija Xella donosi na tržište Srbije kompletan asortiman građevinskih materijala, koji su u svetskoj građevinskoj industriji već duže vreme opšte prihvaćeni i obuhvataju raznovrsne Ytong termoblokove, Multipor mineralne termoizolacione ploče i Silka silikatnu opeku.


Ytong

Od svog nastanka pa do danas, YTONG Termoblok je građevinski materijal koji je u svetu poznat kao sinonim za uštedu skupocene energije za grejanje, odnosno za hlađenje objekata.

„Tajna“ je u osobini YTONG materijala koji gotovo da ne akumulira toplotu. Naime, prilikom zagrevanja prostorije sa zidovima od „tradicionalnih“ materijala najpre se greju sami zidovi i tek nakon njihovog zagrevanja počinje grejanje prostora. Kod YTONG Termobloka skoro da nema akumulacije toplote u
zidovima, pa se samim tim prostor greje znatno brže! Tako se u objektima izgrađenim od YTONG-a ostvaruju znatne uštede u računima, kako zimi za grejanje, tako i leti za hlađenje!

Ytong Termoblok je u Nemačkoj nagrađen i titulom Brenda veka u svojoj kategoriji proizvoda.

Multipor

Multipor ploče predstavljaju savršeno rešenje za izolaciju već izgrađenih objekata. Ne pravi se parna brana, tako da ne dolazi do oštećenja zida zbog kondezacije.

Multipor ploče su potpuno prirodan materijal sa najvećim nivoom paropropusnosti kod izolacionih materijala, a mogu se montirati i sa spoljne i sa unutrašnje strane objekta. Njihova prednost se ogleda i u negorivosti tako da ispunjavaju i visoke standarde protivpožarne zaštite.

Silka

Silka je robna marka silikatnih blokova, koji predstavljaju tradicionalan građevinski materijal na bazi prirodnih mineralnih sirovina, a koji se, zahvaljujući jedinstvenim mehaničkim i fizičkim svojstvima, koristi u građevinarstvu više od jednog veka.

Visoka gustina Silka silikatnih blokova pruža odličnu zvučnu zaštitu i garantuje mirno i opuštajuće okruženje, čime se elimiše buka kao jedan od glavnih problema u urbanim sredinama. Dodatno, zbog visoke čvrstoće na pritisak, Silka blokovi predstavljaju garanciju dodatne stabilnosti i dugotrajnosti objekta i istovremeno sprečavaju prodor toplote i vlage obezbeđujući prirodnu klimu unutar objekta.

Svi materijali (Ytong, Multipor, Silka) proizvode se od potpuno prirodnih sirovina i obezbeđuju zdravo stanovanje. Pri tome apsolutno su sigurni, potpuno negorivi, (u)gradnja je brza i laka, lako se oblikuju, tako da je granica kreativnosti samo Vaša mašta! Za više informacija o rešenjima i referencama iz Xella asortimana pogledajte internet prezentaciju www.ytong.rs ili pozovite besplatni info telefon: 0800 111 112.