Budućnost WiFi-a je ovde!

SHARE
Man sending a photo to wireless printer. Cloud print concept

WiFi pokretan veštačkom inteligencijom je stigao! 802.11ax (odnosno Wi-Fi 6) wireless standard omogućava brži i efikasniji Wi-Fi već danas.

WiFi 6 suštinski menja koncept bežičnih mrežnih sistema jer nudi brzine koje višestruko premašuju one koje nude današnje “žičane” i time parira 5G revoluciji koja je u toku.
Uređaji koji se koriste pripadaju poslednjoj generaciji AP-ova i pored Wi-Fi funkcionalnosti, adresiraju i IoT protokole što će se “otelotvoriti” kroz buduću stratešku saradnju Siemensa i Arube, kompanije u vlasništvu Hewlett Packard Enterprise-a.

To partnerstvo će omogućiti korisnicima izuzetno pouzdanu i sigurnu mrežu podataka kroz integriranu mrežu koja omogućava spajanje i premošćavanje operativne tehnologije (OT) i informacijske tehnologije (IT).

U Hrvatskoj je u Šibeniku, u lobby-ju hotela Jure u okviru Amadria Parka, nakon faze intenzivnog beta testiranja pustena u rad prva 802.11ax mreža u Hrvatskoj i regionu, te jedna od prvih u Evropi i svetu. Time je Amadria Park usao u ekskluzivnu grupu probnih korisnika u kojima je Aruba kao vodeći proizvođač Wi-Fi opreme prema Gartneru testirala svoje nove proizvode i nakon toga pustila ih u produkcioni rad.

Prve integracije WiFi 6 standarda s mobilnim telefonima operateri su najavili tokom  2019. godine, a sa Arubom možete koristiti prednosti WiFi-a budućnosti već danas!