Hendricks Orbium

SHARE

Hendricks Orbium je Hendricks ali u praralelnom univerzumu i predstavlja ponovo izmišljen Hendricks od strane našeg Glavnog destilera Lesley Gracie. Dodavanjem nota kinina, belog pelina i latice plavog lotosa dobijen je neobično izvrsni džin koji nežno leže na nepce.

 

Gotovo sigurno, nije za svakoga.

Orbium sadrži iste destilate kao i Hendricks. Međutim, isti onaj izvanredni um koji je prekršio konvencijalno spajajući džin sa notama krastavca i ruže sada je odveo ovaj napitak u potpuno nov pravac dodajući esencije koje su tradicionalno povezane sa klasičnim džin ukusima: Kinin koji se nalazi u toniku i pelin koji se nalazi u vermutu.

Ali to još uvek nije Orbium.

Dodatak cveta plavog lotosa, simbola mudrosti i čistote, izvrsno uravnotežuje ukus, a trojstvo esencija zajedno stvara složen džin sa finišom koji je neuobičajeno dug. Rezultat toga je nepoznati ukus poznatog karaktera koji je dizajniran da otvori prethodno neistražene dimenzije džina.

Orbium potiče od reči “orb”, množine Orbis i latinskog za krug. Orbium je predstavljen u apotekarskoj boci koja je karakteristična za Hendricks. Krasi je raskošno plava nijansa inspirisana bojom esencije lotosovog plavog cveta. Na etiketi se nalazi i krug sa „svevidećim okom” što je metafora za zaokruženi ukus ovog neobičnog džina.