Stara Sokolova, pronosi slavu srpske rakije od Australije do Amerike

SHARE

Dok u društvu dragih Vam prijatelja sa uživanjem ispijate čašicu čuvene Stare Sokolove šljivovice, na trenutak pomislite na miris vlažne zemlje u ovo rano proleće.

Zamislite drvorede starih šljivika na istočnoj padini brda Spasovik, ekološke i živopisne oblasti Zapadne Srbije u okolini Bajine Bašte. Tamo je začeta na porodičnom imanju Bogdanovića, još davne 1830. godine.

Brend Stara Sokolova broji 22 uspešne godine poslovanja na tržištima širom sveta, jedan je od naših proizvođača sa najdužom tradicijom i najveći je izvoznik premium rakije iz regiona.

Najbolji pokazatelj uspeha su rezultati prodaje i permanentan rast proizvodnje, širenje asortimana i broja kupaca i konstantna potvrda kvaliteta iz godine u godinu od strane potrošača.

Brojne osvojene medalje i prestižne nagrade na ocenjivanjima širom sveta to i potvrđuju. Najnovija među njima je po treći put osvojemo priznanje Beogradski Pobednik na Rakija Festu 2016. za najbolju rakiju u prodaji u Srbiji.

Bazirajući se na porodičnim tajnama destilacije i starenja rakije, neguju tradiciju u saradnji sa najuglednijim stručnjacima u ovoj oblasti.

U proizvodnji koriste selektovane plodove starih autohtonih sorti voća domaćih proizvođača. U tehnologiji prerade voća i destilacije koriste se najsavremenije metode kontrolisane fermentacije i destilacije. Od konkurencije se posebno ističu vođenim procesom odležavanja i starenja rakije u hrastovim buradima i bačvama baziranoj na vekovnoj porodičnoj tradiciji.

U ponudi imaju premium rakije od šljive odležale u hrastovim buradima u prepoznatljivim zaštićenim LUX bocama atraktivnog dizajna, ali i izbor belih rakija kruške vilijamovke, kasjije i dunje kao i rakije od šljive sa dodatkom meda, kleke i trava sa zlatiborskih livada. Oko 65% ukupne proizvodnje se izvozi širom sveta od Australije, preko Rusije, Balkana i Zapadne Evrope sve do Kanade i Sjedinjenih Američkih država.

Novi proizvodi u asortimanu Stare Sokolove

Krajem prošle godine iz njihovog podruma na tržište je plasirana ograničena količina Stare Sokolove Kajsije LUX, sazreloj i odležaloj u malim hrastovim buradima.

Asortiman dopunjuju i u ovoj godini pa premijerno najavljuju dopunu proizvodnog asortimana sa Starom Sokolovom Dunjom LUX, dunjevačom iz hrastovog bureta. Ovo eksluzivno piće nastalo je od selektovanih zrelih plodava leskovačke dunje, najkvalitetnije tradicionalne sorte sa prostora Srbije, ubrane u poznu jesen, a višegodišnje starenje u hrastovini dalo joj je harmoničan miris i ukus i ćilibarnu boju.

Dunjevača je tip rakije koji zadnjih godina uživa izuzetnu popularnost u Srbiji, a to se polako prenosi i van granica ovih prostora.

Oba nova ukusa pakuju se u LUX liniju proizvoda, a njihove pojedinačne ukrasne kutije na poleđini pričaju različite priče o Srbiji i tradiciji pečenja rakije, kako bi kupcima predstavili čari naše zemlje.

Asortiman plasiraju u luksuzne vinoteke, premium maloprodajne objekte velikih trgovinskih lanaca, Aerodromu Nikola Tesla, prestižne restorane i hotele u Srbiji i regionu.